Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: atelier. Ce citim în ruine, 8 octombrie 2022, Muzeul Național de Artă al României

8 octombrie, 2022

Ruina fascinează, lasă spațiu imaginației, e o fereastră în timp. Fă un pas mai departe. Cum citim în ruine povestea vieților lor trecute? Dar un scenariu pentru viitor?
Inspirați de lucrările expuse și de „firele” care le leagă, reconstituim împreună imaginea de la început a clădirilor, a zidurilor, a arcelor și a coloanelor din tablouri, iar apoi, prin desen și colaj, te invităm să le dai o altă viață la timpul prezent.
Cine?
Copii de 9-12 ani
Ce?
Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 8 octombrie 2022, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), atelierul „Ce citim în ruine” dedicat copiilor de 9-12 ani, în cadrul expoziției „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX”. Copiii vor descoperi diferite moduri de reprezentare a ruinelor de-a lungul timpului și vor recrea firul vieții unor (fragmente de) clădiri. Citind dincolo de stratul în care natura și peisajul par să le fi luat în stăpânire, participanții își vor dezvolta aptitudini de observație, percepție și analiză, intuind semnificația și valoarea construcțiilor și a istoriilor lor pentru viața și identitatea unei comunități. Prin introspecție și imaginație, copiii vor încerca să reconstituie atmosfera vremurilor trecute, cele în care clădirea a luat naștere, să vizualizeze cum trăiau oamenii atunci și cum se foloseau de spații. Călătoria imaginară îi va duce pe copii și spre viitor, cu gândul de a păstra și integra elemente ce vin din timpuri vechi în configurații care răspund modului în care trăim și utilizăm azi un spațiu. Pornind de la imaginea ruinei și situându-ne pe axa timpului, vom țese firele ce leagă viața trecută de cea viitoare pentru a crea poveștile unor clădiri, ziduri, arce sau coloane.
Atelierul este îndrumat de arh. int. Mădălina Bold. Atelierul a fost creat de arh. int. Mădălina Bold, arh. Cristina Dumitrescu, arh. Mina Sava și arh. Diana Stancu.
Cum?
Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/237/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri. Atelierul are un cost de 35 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea pe platformă.
Politica de restituire:
⌂ În cazul în care efectuați plata și atelierul este anulat din motive care țin de organizatori, suma o să vă fie restituită integral.
⌂ În cazul în care efectuați plata și anulați participarea la activitate din diferite motive, banii nu vor fi restituiți.
Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/.
Pentru mai multe informații despre expoziția „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX” mergeți aici: http://mnar.arts.ro/.
Când?
Pe 8 octombrie 2022, între orele 11:00-13:00.
Unde?
Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Expoziția „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX”, parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei, nr. 49-53, Bucureşti.
Vă aşteptăm alături de noi într-o călătorie din trecut până în viitor!
.

Details

Date:
8 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1293932641341843/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Google Map
View Venue Website