- This event has passed.
București: Atelier de creație pentru copii „Cu muzele prin MARe”, duminică, 10 ianuarie
10 ianuarie, 2021
Atelier de creație pentru copii
Cu muzele prin MARe
Duminică, 10 ianuarie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
40 de lei/participant.
Cu muzele prin MARe
Duminică, 10 ianuarie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
40 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: educational@mare.ro cu mesajul: “Cu muzele prin MARe” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți. Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
Dacă până acum am sărbătorit anul nou, pe 10 ianuarie vom sărbători prima întâlnire cu copiii din acest an! De data aceasta începem cu un tur prin expozițiile de artă din muzeu! Suntem convinși că setea copiilor de cunoaștere și de joacă îi va aduce din nou alături de noi! Și bine ar fi, pentru că începem anul cu alegorii! Dar cum am putea să le explicăm ce semnificație au alegoriile, dacă nu prin intermediul unor personaje mitologice, care au capacitatea să țeasă povești printre lucrările de artă? Așa că ne-am gândit la un tur, care să fie ghidat sub auspiciile muzelor.
Deja ne imaginăm cum se va desfășura o parte din turul nostru ghidat pentru copii, pornind de la trei întrebări semnificative: Ce este o alegorie? Dar ce este acela un muzeu? Și, ce legătură există între muzeu și alegorie? Parcă îi vedem pe copii nerăbdători să-și dea cu părerea…
„Și acum, să vă povestim dragi copii, ce s-a întâmplat, când stăteam de vorbă cu un vizitator la MARe – ne imaginăm noi în continuare – din văzduh, se desprinde o bucată de cer senin, care plutește la subsolul muzeului. Nouă ființe divine o înconjoară dansând lin, până când aceasta devine o formă circulară, de culoare albastru intens. Este lucrarea pe care o vedem acum expusă pe perete, cu titlul “Bucată de cer” și care aparține artistului Alexandru Păsat. În acel moment feeric, una dintre muze ne-a șoptit că a venit acolo pentru a transforma visele în realitate; ba mai mult, că ele locuiesc în muzeu, iar noaptea dansează ritualic printre lucrări și le înzestrează cu semnificații. Pare-se că ele dețin puterea cunoașterii tuturor lucrurilor, ca fiice ale Zeiței Memoriei – Mnemosyna; și tot ele reprezintă sursa de inspirație a artiștilor.”
V-am făcut curioși?
Ei bine, atunci, vă așteptăm la turul de pe 10 ianuarie, cu mic cu mare, să descoperim împreună ce se ascunde în spațiul labirintic al Muzeului de Artă Recentă!