Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: atelier de poveste cu scriitoarea Cristina Andone: Dor de doină. Enescu și hora razelor de soare la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București!

4 iulie

Poveștile din Pădurea Muzicală poposesc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București!

Vă așteptăm cu drag sâmbătă, 4 iulie, de la ora 11.00, la un atelier de poveste cu scriitoarea Cristina Andone: Dor de doină. Enescu și hora razelor de soare

Atelierul va consta în:
– o poveste însoțită de mini-teatru de păpuși despre muzica lui Enescu;
– un exercițiu de analogie între compoziția muzicală și ie;
– un tur al costumelor populare în oglindă cu motivele populare din cele două Rapsodii;
– o poveste despre dor;
– desen la liber pe muzica lui Enescu.

Colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală este o serie de poveşti pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărţile, ilustrate într-un stil original, deja recunoscut printre părinți și copii, de Adriana Gheorghe, Sebastian Opriţa şi Thea Olteanu, îi vor împrieteni pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.

„Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, ca pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită „Audit de Brand Muzical“, pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez” (Cristina Andone)

Detalii

Data:
4 iulie
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeul-satului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *