Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: atelier, MISTERE LA MUZEU, Muzeul Național de Artă al României, 14-15 mai 2022

14 May - 15 May

Programul MISTERE LA MUZEU oferă copiilor peste 7 ani, o călătorie creativă în două părți, despre taine și dezvăluiri, în artă și literatură, inspirată de cartea ”Fuga la muzeu”, de E.L. Konigsburg și de episoade din istoria Muzeului Național de Artă al României
Asociația Artelier D și Muzeul Național de Artă al României invită copiii cu vârste de peste 7 ani, la programul MISTERE LA MUZEU. Vom face o călătorie creativă despre taine și dezvăluiri, în literatură și artă, printre tablouri din Galeria Europeană și în dialog cu una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii din toate timpurile- ”Fuga la muzeu”, de E. L. Konigsburg. Totodată, vom învăța să facem o paralelă între două arte cu limbaj diferit, precum pictura și literatura, și să găsim conexiuni incitante între ele.
Programul cuprinde două module și o parte practică:
1. Cine stă în umbră? – sâmbătă 14 mai, ora 17, dezlegăm misterele umbrei analizând tablouri din Școala Flamandă și fragmente din cartea ”Fuga la muzeu”.
2. Cine stă în lumină? – duminică 15 mai, ora 11, cercetăm lucruri și ființe aflate sub razele de lumină, în tablouri din Școala Franceză și povestim despre descoperirile pe care le fac în muzeu personajele cărții lui E.L. Konigsburg.
Realizăm un colaj în stil cubist, cu tema Lumină și întuneric.
Durata: aproximativ 90 de minute fiecare modul.
Taxa pentru fiecare modul: 35 lei / copil
Rezervarea se face la adresa artelierd@yahoo.com /prin completarea formularului de rezervare din linkul artelierd.wordpress.com, iar locul/locurile sunt confirmate după achitarea unui avans de 25 lei/persoană, în contul RO12BTRLRONCRT0489498301, Banca Transilvania, nu mai târziu de vineri 13 mai.
În caz de neparticipare, suma va fi returnată (minus comisioanele bancare).
Modulele pot fi rezervate și separat.
Atelierul face parte din programul Un weekend la Muzeu, desfășurat în perioada 13-15 mai 2022.
Detalii: https://www.mnar.arts.ro/

Organizers

Muzeul Național de Artă al României – București
Artelier D, Proiecte pentru copii

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.