Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: atelier | Radu Dincă le propune iubitorilor de artă sacră să descopere primii pași în tehnica realizării icoanelor pe sticlă | 10 septembrie 2021

În cadrul Târgului Iconarilor și al Meșterilor Cruceri 2021, Radu Dincă le propune iubitorilor de artă sacră să descopere primii pași în tehnica realizării icoanelor pe sticlă.
Un atelier recomandat copiilor mari și mici, cu vârste cuprinse între 6 și 96 de ani. 🙂
Prețul unui atelier: 25 de lei.
Așteptăm înscrierile pe adresa de e-mail educatiemuzealamtr@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.609.222.
„De aproape 20 de ani practic meștesugul picturii pe sticlă. Am învățat singur. Știu că nu sună bine, dar e adevărat. Probabil că este o trăsătură de familie și spun asta pentru că am vagi amintiri legate de bunicul din partea tatălui care era pietrar (cioplitor), dar care cocheta și cu pictura pe sticlă. El era din satul Dobolii, undeva pe malul Oltului, lângă Ilieni, Covasna.
Pentru mine este un stil de viață. Din asta trăiesc și încerc să păstrez un echilibru între conservarea valorilor spirituale și estetice pe care țăranul român le-a pus în icoanele lui și cerința publicului meu de astăzi. Uneori e complicat. Așa cum am spus mai sus, nu-mi plac lucrurile „călduțe”, deci încerc să nu fac compromisuri. Dacă în amalgamul acesta de timp petrecut între atelier, comenzi, la evenimente (târguri, expoziții, muzee), la ateliere cu copiii etc. reușesc să păstrez „echilibrul”, înseamnă c-am să pot face și mâine!”
(Radu Dincă, iconar)

Details

Date:
10 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *