Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Atelier „Structuri imaginate: Pasajul secret” la Noaptea Muzeelor | Muzeul Școlii de Arhitectură

14 May

Poveștile spun că Bucureștiul este străbătut de tuneluri și pasaje bine ascunse, care leagă casele vechi ale orașului și prin care poți călători i-me-diat dintr-un loc în altul!
Noaptea Muzeelor este ocazia perfectă să încercăm să le descoperim sau… să le „inventăm” și să ajungem, astfel, în cât mai multe locuri.
Cine?
Copii de 6-12 ani.
Ce?
Asociaţia De-a Arhitectura organizează în parteneriat cu Muzeul Școlii de Arhitectură pe 14 mai 2022, cu ocazia Nopții Muzeelor 2022, atelierul „Structuri imaginate: Pasajul secret” care își propune să realizeze o altfel de „hartă” a legăturilor între spațiile și expozițiile de vizitat în această seară-eveniment. Cei mici sunt invitați să marcheze punctele importante pe care le-au parcurs sau pe care și-ar dori să le vadă și să facă o reprezentare a traseului între ele: cât de rapid au ajuns dintr-un punct într-altul? A fost ușor sau dificil? Ce sentimente au avut pe drum? Folosindu-și imaginația și spiritul de orientare și observație, copiii, cu ajutorul materialelor puse la dispoziție (bețele și conectorii Sticklets), a unui strop de geometrie și mici indicații de la îndrumătorii De-a arhitectura, vor încerca să construiască fire imaginare, legături mai rapide, tuneluri misterioase între muzeele care i-au fermecat. Pasajele noastre secrete leagă Muzeul Școlii de Arhitectură de casele vechi și dragi din oraș. Ale voastre încotro duc?
Atelierul este îndrumat de arh. int. Mădălina Bold. Atelierul a fost creat de arh. int. Mădălina Bold și arh. Diana Stancu.
Cum?
Atelierul este gratuit. Nu este nevoie de înscriere. Sunt invitați toți copiii participanți la Noaptea Muzeelor. https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/208/details
Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/.
Când?
Pe 14 mai 2022, între orele 19:00-21:00 la UAUIM.
Unde?
Muzeul Școlii de Arhitectură (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – UAUIM) – Centrul Expozițional Documentar, str. Academiei, nr. 18-20, București. Accesul se va face prin Corpul Vechi, str. Biserica Enei.
Vă aşteptăm alături de noi la Noaptea Muzeelor 2022!

Organizer

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“
View Organizer Website

Venue

Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
str. Academiei nr. 18 - 20
București, București 010014 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.