Loading Events
 
 
Benzi desenate. Atelier de halloween cu supereroi
Duminică, 31 octombrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: ”Benzi desenate. Atelier cu supereroi”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Vă recomandăm se vă înscrieți și pe grupul MARe de MIC, dacă sunteți interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
Suntem încântați să constatăm că la următorul atelier de duminică putem sărbători împreună Halloween. Și cade tare bine în program dacă ne gândim la preferințele pe care le au copii pentru carnaval, deghizări și costumații. Vom avea astfel un motiv întemeiat să îi teleportăm pe copii în lumea supereroilor care populează benzile desenate și să construim împreună personaje cu superputeri, cu care să ne identificăm.
Intuim de pe acum nerăbdarea cu care copiii vor să participe la atelierul de duminică, căci o experiență anterioară, pe care am avut-o cu micuții la primul atelier de benzi desenate, ne confirmă din plin entuziasmul lor de a se transpune în pielea personajelor fantastice. Și mai ales de a se transpune ei înșiși în mijlocul unei narațiuni pe care au prilejul să o creeze.
Cu siguranță copiii vor fi entuziasmați să descopere mai multe despre felul în care erau reprezentate personajele lor preferate din ‘comic books’. Chiar dacă cele mai multe dintre ele fac parte din secvențe comice, nu le vom exclude nici pe cele cu implicații mai tensionante. Până la urmă, banda desenată este o artă cu un mediu larg de exprimare, elaborat și astăzi până la stadiul unor romane grafice.
Iar la MARe putem construi o poveste cu început și sfârșit, raportându-ne la cele mai „narative” lucrări din muzeu. Împreună cu copiii, vom oferi poveștilor noastre de viață un context, în care noi vom fi, desigur, principalii actanți. Astfel, ne vom reaminti care sunt momentele cheie ale unei acțiuni, povestind pe baza a ceea ce vedem în fața noastră. Și așa cum bănuiți, punctul culminant îl vom atinge în atelierul de la mansardă, unde vom realiza împreună cu copiii propriile benzi desenate. Vom reda un episod din viața noastră plecând de la cuvinte cheie descoperite prin jocuri care au la bază regula de tragere la sorți.
Deznodământul sesiunii de creație constă în benzile desenate realizate de copii, în care aceștia au ocazia să se transpună în super-eroi.
Oare ce poveste va ilustra fiecare dintre participanți? Abia așteptăm să vedem! Suntem convinși că benzile lor desenate realizate la scară mică vor fi foarte expresive. Cu atât mai mult, când ele vor fi realizate cu instrumente dragi copiilor: markere, tuș, creioane, acuarele pe hârtie de desen.
Costumația este opțională!
În cadrul atelierului copiii vor dezvolta:
—>> capacitatea de a-și pune în practică ideile;
—>> capacitatea de relatare a unei acțiuni pe baza imaginației;
—>> capacitatea de finalizare a proiectelor;
—>> capacitatea de a vorbi în public;
—>> capacitatea de a se exprima liber prin intermediul artei;
—>> inteligență socială.
Concept atelier: Elena Ghițoiu
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
31 October
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *