Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: British Documentary / Filme documentare britanice

4 October, 2010 - 20 December, 2010

Fii British la MTR !
Din 4 octombrie pana in 20 decembrie
in fiecare luni, de la ora 7 seara
la Studioul Horia Bernea
British Documentary / Filme documentare britanice

Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, initiat de British Council Romania, in cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creatii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, prin care ne dorim sa prezentam unui public cat mai larg creatii contemporane britanice.
Filmele incluse in seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.
Tematica filmelor este extrem de diversa – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.
Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera.
Filmele sunt subtitrate in limba romana.

 

Miercuri, 4 octombrie, va asteptam la…
THE YES MEN FIX THE WORLD (2009; 145 min.)
Cei doi „Yes Men”, Andy Bichlbaum si Mike Bonanno, se hotarasc sa repare lumea, facand ceea ce este corect, din punct de vedere moral, in locul celor care au ales sa faca ceea ce este corect din punctul de vedere al profitului financiar.
Filmul prezinta o serie de farse jucate unor mari corporatii si agentii guvernamentale, prin care se reveleaza faptul ca adevarul este de cele mai multe ori socant, a face ceea ce trebuie este greu de crezut, ca cinismul poate fi o gura de aer proaspat – toate acestea intr-o realitate dubla, in care unii numesc emisiile de carbon „poluare”, altii le numesc „viata”, in care conformistii The Yes Men cheama la revolutie.

Parteneri media: Radio Guerilla, 24Fun, Observator Cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, www.calendarevenimente.ro. Metropotam.ro.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro sau pe http://www.britishcouncil.org.

Prezentarea Muzeului Național al Țăranului Român în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
4 October, 2010
End:
20 December, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.