Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Cantonament la MARe. Sportul de contact Joi 22.07.2021, Ora: 18:00

22 July, 2021

Cantonament la MARe. Sportul de contact
Joi 22.07.2021, Ora: 18:00
Invitați: Alec Năstac (pugilist, dublu vicecampion european, vicecampion mondial, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal), Mihai Zgondoiu și Bogdan Popa
Moderator: Erwin Kessler
Terasa Beans&Dots@MARe, Primăverii 15
Organizatori:
MARe/Muzeul de Artă Recentă
Parteneri:
Ministerul Culturii
Ministerul Tineretului și Sportului
Sponsori:
Volvo România
Innova
Prezentare:
Pe perioada expoziției C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor, MARe va derula un program special prin care sportivi de performanță și artiști vor discuta despre activitatea lor și vor răspunde unor întrebări care vizează rolul și însemnătatea talentului, antrenamentelor, competiției și performanței.
C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor reprezintă una dintre cele mai ambițioase expoziții românești ale anului 2021, iar MARe își propune să aducă în „arenă” combatanți de prestigiu pentru a explora conexiunile dintre sport și artă, dacă și cum mai contribuie sportul în societatea românescă de astăzi la un imaginar colectiv dominat de ideea „succesului prin sacrificii” și în ce măsură artele vizuale mai consideră sportul o tematică relevantă și de ce.
O altă direcție a discuțiilor va viza și raportarea la trecut și la transformările și provocările întâmpinate de sportivi și artiști după căderea comunismului însetat de performanță și afirmare în fața Occidentului capitalist. Ce și cum anume s-a schimbat practica sportivă și conceptul de educație fizică în ultimii 30 de ani și sub ce formă artele vizuale reușesc să surprindă aceste transformări?
Ca în orice cantonament, pregătirile sunt importante și acestea nu au cum să lipsească nici la MARe, deși vor fi mai curând teoretice sau „tehnico-tactice”, și mai puțin fizice. În acest sens, fiecare eveniment al programului „Cantonament la MARe” se va deschide cu un tur ghidat al expoziției C.S.A Clubul Sportiv al Artelor.
După tur, invitații vor păși în grădina răcoroasă a muzeului care timp de aproximativ o oră și jumătate va deveni arena de discuții. Însă pentru că nu există cantonament fără meciuri amicale, artiștii și sportivii vor fi confruntați de întrebările și opiniile unor jurnaliști, scriitori, regizori sau istorici preocupați de fenomenul sportiv, dar și de cel artistic. Moderatorii discuțiilor (curatorii MARe) vor avea grijă ca meciurile, deși amicale, să fie incisive și competitive. La finalul fiecărei zile de cantonament, publicul va putea participa la o sesiune de autografe oferite de invitați pe catalogul expoziției C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor

Details

Date:
22 July, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.