Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: „Cărțile copilăriei – 24 de ilustratori români din perioada 1960-1990”, o nouă microexpoziție la Muzeul Național de Istorie a României

7 March - 21 March

„Cărțile copilăriei – 24 de ilustratori români din perioada 1960-1990”, o nouă microexpoziție la Muzeul Național de Istorie a României

Peste 400 de cărți pentru copii din perioada 1960-1990, pot fi admirate în cadrul celei mai recente expoziții deschise la Muzeul Național de Istorie a României.

Microexpoziția „Cărțile copilăriei – 24 de ilustratori români din perioada 1960-1990” este rezultatul colaborării dintre Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București și Muzeul Național de Istorie a României și completează armonios expoziția ,,Muzeul Jucăriilor”.

Cărțile, realizate de 24 ilustratori români, precum Ileana Ceaușu-Pandele, Nell Cobar, Marcela Cordescu, Stela Crețu, Dumitru Dobrică, Done Stan, Ecaterina Draganovici, Pompiliu Dumitrescu, Burschi Gruder, Iacob Desideriu, Puiu Manu, Val Munteanu, Roni Noel, Vasile Olac, Clelia Ottone, Angi Petrescu-Tipărescu, Dumitru Ristea, Nicu Russu, Livia Rusz, Anamaria Smigelschi, Albin Stănescu, Eugen Taru, Valentin Stănescu sau Octavia Țarălungă, fac parte din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor.

„Capra cu trei iezi” și „Harap Alb” de Ion Creangă, „Căprioara”- Emil Gîrleanu, „Puiul”- Al. I. Bratescu-Voinești, „Dumbrava minunată”- Mihail Sadoveanu sau „Doi feți cu stea în frunte”- Ioan Slavici sunt doar o parte din titlurile pe care publicul are ocazia să le descopere la muzeu.

Details

Start:
7 March
End:
21 March
Event Category:

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.