Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Centenar-100 Super Eroi în acțiune

6 noiembrie, 2018 - 11 noiembrie, 2018

Vă asteaptăm la expozitia de pictură în perioada 6-11 Noiembrie 2018 la Muzeul Municipiului Bucureşti, expoziţie realizată în cadrul proiectului Centenar – 100 Super Eroi în acţiune, proiect susţinut şi co-finanţat de către Adiministraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Muzeul Municipiului Bucureşti, Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceul de artă „Hans Mattis Tutch” Brasov si Liceul de Artă „Regina Maria” Alba Iulia, Asociaţia Down Plus Bucuresti, Asociaţia Mia’s Children, Şcoala gimnazială „Stolnicul Constantin Cantacuzino” comuna Isvoarele.
Proiectul de faţă îşi propune să marcheze într-un mod inedit celebrarea Centenarului aducând laolaltă categorii sociale diverse care se exprimă prin pictură. De asemenea prin acțiunile nostre ne dorim îndrumarea publicul tânăr către consumul cultural de calitate, urmărind în același timp să cinstim memoria personalităţilor istorice româneşti marcante din perioada înfăptuirii Marii Uniri de la 1918 şi promovarea unor viitori artişti români.
Ne dorim de asemenea ca prin implicarea tinerilor să punem bazele unei noi generaţii de oameni responsabili care să se implice în traseul pe care această naţiune îl va parcurge, o generaţie care să cinsteasă şi ducă mai departe ceea ce înaintaşii lor au realizat. Prin acest proiect urmărim să demonstrăm membrilor comunităţilor că arta în general este extrem de benefică şi că trebuie să îşi expună mai mult copiii la astfel de manifestări artistice. Mai mult, ceea ce îşi doreşte să promoveze proiectul este un mediu cultural interactiv şi deschis accesibil tuturor, reprezentativ pentru o mare varietate de gusturi şi de nevoi culturale. La acesta se poate ajunge prin diversificarea şi implicarea cât mai largă a publicului în activități culturale variate, inclusiv prin susținerea practicilor de amatori. Proiectul Centenar 100- Super Eroi în acţiune se doreşte a fi doar un demers iniţial în Celebrarea Marii Uniri de la 1918 prin aplicarea educaţiei culturale non-formale cu ajutorul artelor, la scară largă, astfel încat să atragem atenţia asupra necesităţii nevoii de unitate naţională, de toleranţă şi implicare a comunităţii, dar şi de nevoia implementării acestor activităţi extracuriculare în programele şcolilor din Romania.

Detalii

Începere:
6 noiembrie, 2018
Se termină:
11 noiembrie, 2018
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *