Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Colecţia colecţiilor. Muzee şi colecţii săteşti din România

26 September, 2008 - 11 October, 2008

Muzeul Taranului Roman din Bucuresti si colectionarii: Aurel Flutur din Chiscau, Maria si Nicolae Pipas din Tisa, Constantin Nitu din Cornatelu, Doina Dobrean din Subcetate, Kéri Gáspár din Galospetreu, Elena Malinesc si Petru Galatan din Slatinioara-Petrosani, Anton Socaciu din Pesteana si Seriha Menseit din Techirghiol va invita la vernisajul expozitiei-atelier Colectia colectiilor. Muzee si colectii satesti din Romania, vineri, 26 septembrie, orele 17:30, la Sala Oaspeti.

Construita dupa principiul „poveste in poveste”, Colectia colectiilor aduce impreuna fragmente de colectii particulare satesti, fiind rodul unui stagiu de formare si al unui workshop al colectionarilor impreuna cu muzeografi din Muzeul Taranului Roman.
In spatiul rural exista colectii particulare de obiecte de interes etnografic, realizate de persoane entuziaste, fara studii de specialitate, in gospodariile personale sau in spatii achizitionate prin finantare proprie si considerate „muzee” atat de initiatori, cat si de comunitate.
Expozitia este realizata in cadrul proiectului Patrimoniu si identitate locala. Identificarea si promovarea unei colectii satesti din Romania, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.
Acest proiect isi propune sa identifice si sa promoveze colectii satesti din Romania, sa-i incurajeze pe colectionari si sa le ofere cunostintele de specialitate de care au nevoie in munca cu obiectele, iar expozitia Colectia colectiilor va fi pentru publicul iubitor de cultura din Bucuresti un prilej de a cunoaste ce comori se ascund in colectiile particulare raspandite te-miri-unde prin tara.

Expozitia va ramane deschisa pana pe 11 octombrie, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00

In cadrul vernisajului, va fi lansata lucrarea Robii frumosului. Muzee si colectii satesti din Romania (Editura MARTOR), un volum de prezentare a celor opt colectii si a colectionarilor respectivi, menita sa ajute la promovarea lor in relatia cu autoritatile si cu alti posibili sustinatori.
De asemenea, se va lansa cartea Cusaturi artistice din Subcetate-Mures (Harghita), o lucrare deosebita apartinand colectionarei Doina Dobreanu, editata prin straduinte proprii.

Finantator: Administratia Fondului Cultural National
Parteneri: RATB, Metrorex, Clubul Taranului
Parteneri media: 24-FUN, Radio Romania Actualitati, ItsyBitsy , HotNews, PORT.ro, Smart_FM

Details

Start:
26 September, 2008
End:
11 October, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.