Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Colecția lunii Micaela Eleutheriade la Muzeul Colecțiilor de Artă

16 septembrie - 29 septembrie

Duminică, 16 septembrie, la ora 11.30, vă invităm la Muzeul Colecțiilor de Artă la prezentarea Colecției Micaela Eleutheriade.

Colecția cuprinde peste 300 de lucrări de pictură și de grafică realizate de Micaela Eleutheriade în aproape cinci decenii de activitate și câteva piese textile și de mobilier care au aparținut artistei.
Vă propunem să explorăm universul Micaelei Eleutheriade (1900-1982) în contextul artei românești și europene, observând cu atenție o selecție de lucrări prin intermediul cărora vom descoperi locuri pitorești din Bucureștiul de odinioară, vom călători peste mări și țări, vom reflecta asupra reprezentării unor obiecte, în căutarea mirării și bucuriei exprimate de vasta creație a acestei artiste.

A doua prezentare va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, ora 11:30.

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile. Sunteți rugați să veniți cu 15 minute înainte de ora începerii.

Prezentarea face parte din programul aniversar al Muzeului Colecțiilor de Artă, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființare.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.