Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Concert de muzica baroca la MNAR

30 June, 2008

Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei in Romania, cu sprijinul Muzeului National de Arta al Romaniei, organizeaza in perioada iunie – decembrie 2008 a doua STAGIUNE DE MUZICA VECHE

Va invitam asadar la deschiderea acestei noi stagiuni de muzica veche care are loc astazi, 30 iunie, incepand cu orele 19.30 la Muzeul National de Arta al Romaniei, cu un concert sustinut de Ansamblul Stradivaria, Cantates et sonates françaises.

Fondat de violonistul Daniel Cuiller in 1987, ansamblul Stradivaria se numara printre cele mai reprezentative si cunoscute ansambluri baroce pentru muzica de coarde.

In limbajul muzical, se foloseste sintagma « son Stradivaria » pentru a caracteriza un sunet bogat, sclipitor, vivace. Concertul pe care Stradivaria il sustine la Bucuresti va prilejui fiecarui meloman bucuria de a se delecta cu un program in care alternanta pieselor instrumentale si vocale pune in valoare chintesenta gustului baroc francez.

30 iunie, orele 19.30, MNAR, Sala Auditorium

Ansamblul Stradivaria

Cantates et sonates françaises

Marin Marais, François Couperin, Nicolas Bernier, François Francoeur, Jean-Philippe Rameau

Interpreti : Daniel Cuillier, vioara ; Jay Bernfeld, viola da gamba ; Jocelyne

Cuiller, clavecin ; Jeffey Thompson, tenor.

 

Pret intreg : 10 RON ; Pret redus (elevi, studenti, pensionari) : 5 RON.

 

Prima Stagiune de Muzica Veche din 2007 a adunat un numeros public nou, calduros, cu minunate calitati de ascultator si cu adevarat plin de dorinta de a descoperi ceva inedit. In acest context, a prelungi in 2008 aceasta plimbare de-a lungul esteticii muzicale baroce, prezentata prea rar in Romania, pare a fi cu adevarat o necesitate.

 

Astfel, a doua Stagiune de Muzica Veche de la Bucuresti se anunta tot plina de surprize si de placeri! Cu participarea celor mai buni interpreti francezi, va fi un adevarat regal al vocilor, de la canzoni de Monteverdi si cantatele franceze de Jean-Philippe Rameau, pana la ariile de curte de Michel Lambert.

Ii va prezenta pe Mozart sau pe Haydn conform criteriilor estetice ale vremii lor. Si, nu in ultimul rand, va delecta auzul si privirea ascultatorului – o mare premiera in Romania – cu ultima creatie a lui Béatrice Massin si a companiei sale de dans baroc Les Fêtes Galantes, spectacolul coregrafic si muzical Un air de folies (O arie de nebunii) – un titlu ce s-ar putea fara indoiala aplica intregii editii de fata a Stagiunii de Muzica Veche de la Bucuresti.

Celelalte patru concerte ale stagiunii vor avea loc in datele de 25 septembrie, 16 octombrie, 24 octombrie si 10 decembrie.

Eveniment organizat de Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei in Romania cu sprijinul Muzeului National de Arta al Romaniei.

Parteneri principali : BRD – Groupe Société Générale si Gaz de France

Parteneri strategici ai Ambasadei Frantei : Alcatel-Lucent, ApaNova, Carrefour, Orange si Lafarge

Parteneri media : TVR Cultural, RFI Romania, Radio Romania Muzical, Cotidianul si LiterNet

Alina Patru

alina.patru @ art.museum.ro

Details

Date:
30 June, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.