Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Conferinţele de la Şosea “Casa de la ţară”

10 November, 2009

Muzeul Ţăranului Român – cunoscut pe vremuri şi ca Muzeul de la Şosea, reia din noiembrie, ciclul sau de conferinţe vizând dezbaterea publică a problematicii vaste a tradiţiilor în cultura română actuală. Conferinţele se adresează publicului larg, în mod special tinerilor specialişti din domeniile umaniste şi se organizează în fiecare lună, la Clubul Ţăranului.

Conferinţele de la Şosea dedicate tradiţiilor româneşti în prezent vor încerca să abordeze, fără prejudecăţi şi fără grabă, toate aceste probleme şi să sugereze unele interpretări într-un ciclu de patru dezbateri dedicate casei de la ţară.

Prima dintre acestea, De la camera bună la living, se va desfăşura marţi, 10 noiembrie, de la ora 18:30, la Clubul Ţăranului.

Participă: Vintilă Mihailescu, antropolog, Anamaria Iuga, etnolog, Bogdan Iancu, antropolog.

Satele româneşti sunt, în majoritatea lor, de nerecunoscut după 20 de ani de „tranziţie”. În faţa acestor schimbări, unii deplâng dispariţia tradiţiilor, alţii se bucură de modernizările survenite, iar câţiva încep să vândă după reţete moderne de marketing tradiţiile care au făcut gloria locului. Unii mai ţin încă la morala bunului gospodar, alţii au plecat să se gospodărească în străinătate. Un lucru este însă clar: locuinţa rurală nu mai este ceea ce a fost şi toată suflarea satelor îşi doreşte să trăiască altfel! Dar cum? Şi de ce? Este vorba doar despre o ruptură sau există şi elemente de continuitate? Şi iarăşi, care şi de ce?

 

Parteneri: Clubul Ţăranului, Cocor Media Channel

Parteneri media: 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, RFI, Smart FM, 121.ro, Port.ro, Hot News, webpr.ro, LiterNet, Observator cultural

 

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
10 November, 2009
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – Clubul Țăranului – București
Şos. Kiseleff nr. 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.