Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Conferinţele de la Şosea – Să mori la umbra unui blog

6 May, 2009

Conferintele de la Sosea

Sa mori la umbra unui blog

Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, continua ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala: Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

Moartea taraneasca avea o vizibilitate extrema. Drumul dintre casa si cimitir figura calatoria invizibila dintre lumi, iar cimitirul, in mod ideal, trebuia sa fie satul de dincolo. Dupa o perioada in care serviciile funebre extrafamiliale pareau sa diminueze importanta vazului in funeralii, vizibilul revine atotcuceritor. Din aceasta perspectiva, „priveghiurile online” organizate in cateva retele sociale pot fi citite si ca prime semne ale unui soi de resocializare, de readucere a mortii in comunitate. Dar nu despre o comunitate traditionala mai e vorba acum, ci despre o societate virtuala. Probabil tinerii indragostiti care viseaza, cum stiti, sa moara impreuna tinandu-se de mana isi spun acum: vrei sa murim on line?

Exista deja nasteri filmate si transmise in direct. Vom ajunge sa vedem agonia si moartea transmise in direct?

Pentru a afla mai multe despre cum se mai moare la oras, in epoca media si new-media, va asteptam miercuri, 6 mai, de la ora 18.00, la Clubul Taranului, la o noua editie a Conferintelor de la Sosea.

Participa:

prof. dr. Rodica Zane, Facultatea de Litere – Universitatea Bucuresti

Serban Anghelescu, cercetator MTR

Moderator: Eugen Istodor, jurnalist Academia Catavencu

Despre celelalte editii ale Conferintelor de la Sosea puteti gasi texte, fotografii, inregistrari audio si loc de comentat, pe blog la :

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/conferinte/

 

Partener : Clubul Taranului, Cocor MediaChannel

Parteneri media : 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, Port.ro, Hot News, Observator cultural, Ziua

Details

Date:
6 May, 2009
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – Clubul Țăranului – București
Şos. Kiseleff nr. 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.