Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: conferința: „Falsificarea monedei în decursul diferitelor perioade istorice”, 28 aprilie 2016, orele 19.00

1 iunie @ 11:23 EEST

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi cu dr. Dan Pîrvulescu, pentru a afla despre „Falsificarea monedei în decursul diferitelor perioade istorice”, în data de 28 aprilie 2016, orele 19.00.
În decursul istoriei, fenomenul falsificării emisiunilor monetare are o pondere variabilă în structura circulaţiei monetare, în funcție de epocă, în cadrul fiecărui stat, regiune sau oraş. Falsurile monetare se disting în principal de emisiunile oficiale, stilistic şi prin diferenţe ponderale sau de titlu. Valoarea unei monede era dată de cantitatea de metal preţios pe care o conţinea. De obicei modul de realizare a unui fals a fost reprezentat de aplicarea unui strat subțire de metal prețios, aur sau argint peste o bucată de metal comun, cupru, plumb, fier sau staniu.
Joi, 28 aprilie 2016 vom aprofunda problema falsurilor monetare, o realitate socială şi economică indiferent de perioada istorică.
Conferinţa este strâns legată de expoziţia „Falsuri Monetare. O scurtă istorie a falsificării monedei” organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, care poate fi vizitată la Palatul Suţu până la data de 29 mai 2016. În mod excepţional, după finalizarea conferinţei, va putea fi vizitată această expoziţie ce a constituit baza conferinţei de joi, 28 aprilie.

https://www.facebook.com/events/1594273290900297/

Detalii

Dată:
1 iunie, 2023
Oră:
11:23 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: