Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Conferință despre hărțile naționalităților la 1919 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

15 noiembrie, 2018 @ 18:00 - 19:00 EET

Muzeul Hărților vă invită pe 15 noiembrie, ora 18:00, să luați parte la conferința „ÎNTRE ANA ȘI CAIAFA. ELEMENTELE ETNO- ȘI CARTO-GRAFICE ALE HĂRȚILOR NAȚIONALITĂȚILOR FOLOSITE LA CONGRESUL DE PACE DE LA PARIS DIN 1919”, susţinută de istoric dr. Silviu Anghel.

În contextul celebrării Anului Centenar, prelegerea se doreşte a fi o introducere în CARTOGRAFIA ETNOGRAFICĂ, așa cum se prezenta ea acum 100 de ani la Congresul de Pace de la Paris.

Cum aceste hărți au jucat un rol important în hotărârea noilor granițe ale Europei (și ale României), este important de înțeles ce erau de fapt aceste hărți, ce puteau oferi, ce limite aveau și de ce acum 100 de ani ele au fost considerate extrem de folositoare pentru ca mai apoi, în anii de după Al Doilea Război Mondial, ele să fie văzute ca nesatisfăcătoare.

✯ ✯ ✯

Silviu Anghel este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti. Din 2011 este doctor în studii clasice al Universităţii Columbia din New York. Între 2010 şi 2015 a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Goettingen. A obţinut numeroase burse de cercetare, printre care un stagiu la Şcoala Americană de la Atena, la Academia Americană de la Roma, la Koc University din Istanbul. În prezent face parte din echipa de specialiști a Muzeului Hărților și este interesat de hărțile etnografice și militare.

✯ ✯ ✯

Accesul la conferință se face în baza înscrierii prin completarea formularului de pe site, la pagina evenimentului, și a achitării taxei de 5 lei sau 2,5 lei – tarif redus pentru studenți:

http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/intre-ana-si-caiafa/

Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
15 noiembrie, 2018
Timp:
18:00 - 19:00
Categorie:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București,București011762Romania
+ Harta Google
Sit web:
www.muzeulhartilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *