Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: conferința „HĂRȚILE CERULUI: MISTERELE LUNII”, susținută de Tudor Mihăescu, 22 noiembrie 2023, ora 18:00, Muzeul Hărţilor

22 noiembrie

🟠 🔜 Miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 18:00, vă invităm la Muzeul Hărţilor pentru conferința „HĂRȚILE CERULUI: MISTERELE LUNII”, susținută de Tudor Mihăescu, muzeograf la Muzeul Municipiului București.
Conferința are loc la sediul muzeului, pe Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucureşti.
🟠 Participarea este GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile și pe baza înscrierii la următorul link:
De la fantezie literară, speculație filosofică și până la curiozitate științifică, Luna a reprezentat în mod constant o sursă de fascinație și mister. Primele observații sistematice realizate de Galileo Galilei au constituit un punct de cotitură în imaginarul celest, deschizând drumul reprezentărilor cartografice ale Lunii.
Treptat s-au pus bazele cartografiei lunare (și ale selenografiei), prin hărțile întocmite de Michael van Langren și Johannes Hevelius, iar mai târziu prin cele ale astronomilor iezuiți Giovanni Riccioli și Francesco Grimaldi. Odată cu lucrările lor, un nou „continent” a fost introdus în conștiința europeană: Luna.
Evenimentul face parte din seria „ATLAS. CONFERINȚELE MNHCV”, care se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, astronomie, etc.
_________
TUDOR MIHĂESCU este muzeograf la Muzeul Municipiului București. Este licențiat în etnologie, absolvent al unui master în antropologie socială, și doctor în istorie cu o lucrare despre impactul cultural al zborului cosmic. A beneficiat de mobilități academice în Portugalia, la Lisabona și Coimbra.
_________
Vă așteptăm cu drag! 🤗

Details

Date:
22 noiembrie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1503017163826992/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website