Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Conferințele Muzeului Severeanu: Dr Mihai Dima – „Monedele Regelui Koson”

16 noiembrie, 2023

Joi, 16 noiembrie 2023, la ora 18.00, vă invităm la conferința susținută de dr. Mihai Dima, expert numismat în cadrul Băncii Naționale a României, cu tema: „Monedele Regelui Koson”, care va avea loc la Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26).
Coordonator serie conferințe: prof. Ioan Carol Opriș.
Accesul la eveniment se va face în baza unei rezervări prin email la adresa muzeul.severeanu@muzeulbucurestiului.ro, cu confirmare, în limita locurilor disponibile.
Preț bilet: 10 lei. Achiziționarea biletului se face la stand, înaintea începerii conferinței.
DESPRE CONFERENȚIAR
Absolvent al Facultății de Istorie a Universității București și doctor în Istorie la Institutul de Arheologie „V. Pârvan”, având o experiență de peste 25 de ani în domeniu, dr. Mihai Dima este expert numismat și își desfășoară activitatea în cadrul Băncii Naționale a României. Specialist în numismatică antică, dr. Mihai Dima are contribuții semnificative privind activitatea monetăriei de la Istros (sec. V a.Chr. – sec. III p.Chr.), precum și cunoașterea circulației monetare în epoca Principatului (sec. I-III p.Chr.). A efectuat studii metrologice și de ștanțe asupra staterilor de aur de tip Koson din tezaurul descoperit în anul 1996 în împrejurimile capitalei dacice, Sarmizegetusa Regia.
DESPRE CONFERINȚĂ
Deși sunt cunoscute de peste 500 de ani, monedele de tip Koson reprezintă unul dintre capitolele cele mai controversate ale numismaticii românești, punând la grea încercare știința, dar și imaginația multor cercetători. Primul studiu important pe această temă a fost publicat de către M. Bahrfeldt în 1911, iar ultimul abia a văzut lumina tiparului, dar, cu toate acestea, enigma „kosonilor“ este departe de a fi elucidată.
Dr. Mihai Dima va prezenta în cadrul seriei de evenimente „Conferințele Muzeului Severeanu” stadiul actual al cercetării asupra monedelor dacice de aur și de argint cu legenda KOΣΩΝ

Details

Date:
16 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul George Severeanu – Muzeul Municipiului București
Str. Henry Coandă nr. 26, sector 1
București, București 010668 Romania
+ Google Map
View Venue Website