Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Descoperă muzeul prin joc: Artă contemporană pentru copii – Lucrarea Secretă!

19 September, 2021

Descoperă muzeul prin joc:
Artă contemporană pentru copii – Lucrarea Secretă!
Duminică, 19 septembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: ”Jungla fantastică”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC: https://www.facebook.com/groups/maredemic
PREZENTARE:
Atelierul MARe de Mic din această duminică este un prilej de a explora universul artistic și imaginația copiilor, despre care am înțeles că este mai mare chiar și decât Uriașul din Jack și vrejul de fasole. Ba mai mult, copiii sunt detectivi iscusiți și te încuie uneori cu întrebari demne de aplauze la scenă deschisă. Și ce alt loc este mai potrivit pentru imaginație și libertate în gândire decât în mijlocul muzeului nostru?
Deoarece copiilor le plac provocările, iar pe noi ne fascinează creativitatea acestora, am pregătit câteva jocuri și activități care le îmbină pe amândouă. Vă invităm duminică, 19 septembrie, la un atelier marca MARe de Mic, unde vom organiza câteva jocuri preferate ale celor mici:
1. Mima în imagini
2. Ghicește lucrarea
3. Treasure Hunt
Vom descoperi muzeul și îl vom putea privi altfel prin prisma acestor jocuri create special pentru a-i angrena pe copii în expozițiile muzeului. În detaliile din lucrări, pe care le vom descoperi prin joc, se ascund multe secrete. Uriașe. De la geometrii discrete, până la pigmenți care se lasă despărțiți și înțeleși doar în intimitatea apropierii, o lucrare de artă este un univers complex, fractalic, infinit. Iar când curiozitatea este suplinită de capacitatea minții de a căuta, a privi și a înțelege, lucrurile devin cu atât mai interesante.
Cei mici vor învăța cum să citească o lucrare, cum să citeasca eticheta unei lucrari, relevanța titlului, detalii care nu sunt vizibile la o primă vedere sau particularități specifice după care putem recunoaște ușor un artist, un grup artistic sau un stil.
Duminica aceasta ne vom folosi inuiția, ne vom antrena creativitatea și imaginația, dar nu în ultimul rând ne vom distra pe cât posibil. Știm sigur că cei mici excelează când vine vorba de toate acestea.
În turul prin muzeu copiii vor întâmpina diferite provocări, descoperind artiști noi și recunoscându-i pe cei despre care am discutat în întâlnirile anterioare. Unele lucrări ne sunt deja familiare, pe altele parcă nu le-am mai văzut niciodată! Vom vedea cât de atenți și curioși sunt cei mici, dar și cât de puternică este memoria lor.
La final vom picta în atelierul muzeului, iar provocările nu se opresc aici deoarece copiii vor primi elemente și detalii din lucrările din muzeu pe care le vor continua după bunul plac pe propriile planșe. Suntem tare curioși ce reinterpretări extraordinare vor realiza!
Va asteptăm cu drag, entuziasm și curiozitate duminică! Ne vedem acolo!
Atelier susținut de Ana Lăzărescu.
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
19 September, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.