Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: DEZBATERE: „Celălalt | trasee ale cunoașterii” Muzeul Național Al Literaturii Române, 25 noiembrie 2022

25 noiembrie, 2022

Dezbaterea încheie seria evenimentelor lansate sub umbrela proiectului „Casa cu literaturi literaturi – interculturalitate și multiculturalitate”.
La eveniment vor lua parte sociologul Gelu Duminică, scriitorul Vasile Ernu și experta în politici de gen și minorități Fatma Yilmaz, cărora li se vor alătura Gabriela Toma, inițiatoarea proiectului, și Oana Boca Stănescu membră a echipei.
Moderatoarea dezbaterii va fi scriitoarea Emanuela Ignățoiu-Sora, lector asociat al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.
Dialogul își propune să investigheze modul în care se conturează imaginea străinului în cultura românească, felul în care au supraviețuit (sau nu) și cum s-au modificat (sau nu) stereotipurile care creează portretul celuilalt. Despre străinul real, dar și despre cel imaginar și mecanismele care participă la construirea acestuia, despre căile prin care putem să ne plasăm dincolo de clișee, prejudecăți, legende, spaime, cunoștințe digerate greșit și stereotipuri.

Details

Date:
25 noiembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1084999438829586/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website