Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: dezbatere online „Patrimoniu pentru societate”, 5 noiembrie 2021 – Asociația DaDeCe și Muzeul Municipiului București

Asociația DaDeCe și Muzeul Municipiului București vă invită să vă înscrieți la o dezbatere online, organizată vineri, 5 noiembrie 2021, de la ora 10.00, în cadrul proiectului „Patrimoniu pentru societate”.
Vor fi prezentate 3 kituri pedagogice realizate la Muzeul George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Vârstelor) și Palatul Suțu, create pentru învățători, apoi vom identifica împreună modul în care patrimoniul muzeal poate fi valorificat ca resursă școlară, căutând împreună soluții inedite care vor putea fi aplicate în clasă.
Participarea este gratuită, pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți un email la adresa office@asociatiadadece.ro.
Proiectul „Patrimoniu pentru societate” vizează valorificarea patrimoniului muzeului în mod creativ și interactiv, prin dezvoltarea unor kituri pedagogice utile învățătorilor în cadrul disciplinelor asociate ariei tematice „Om și societate”.
Acestea conțin 2 tipuri de materiale:
• fișe de lecție care abordează o temă mai largă, combinând informații cu jocuri și activități;
• fișe de obiect care spun în mod interactiv povestea unor obiecte unice din colecțiile celor 3 muzee.
Kiturile sunt create pentru toți învățătorii care caută inspirație pentru conceperea unor lecții inedite și vor de asemenea să îi încurajeze pe elevi să descopere patrimoniul și muzeele din București. Kiturile vor putea fi folosite independent și de către familii și copii, atât acasă, cât și pentru a explora patrimoniul muzeelor incluse în proiect în cadrul unor vizite interactive.
Muzeul este prin excelență un spațiu al educației copiilor oferind posibilități nelimitate de a le stimula curiozitatea, pretexte de reflecție asupra anumitor teme de interes pentru formarea lor, stimuli pentru dezvoltarea gândirii critice, povești variate care îi ajută să înțeleagă contexte complexe. Nu numai vizita la muzeu poate oferi aceste beneficii. Patrimoniul muzeului poate fi adus în clasă, integrat în cadrul lecțiilor din cele mai diverse.
***
Proiect co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
5 November
Event Category:

Organizers

Muzeul Municipiului București
Asociația Da’DeCe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *