Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Din nou, despre Bernard Boutet de Monvel şi naşterea Art-Deco la Muzeul Zambaccian

10 February, 2010

Se reia conferinţa Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l’art deco
Datorită numărului mare de solicitări, conferinţa Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l’art deco, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, va fi reluată miercuri, 10 februarie, ora 18.30. Conferinţa are loc la Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian nr. 21A, cartier Dorobanţi) şi este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti. Conferinta va fi in limba franceza.

Intrarea este liberă, dar datorită numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Bernard Boutet de Monvel (1881-1949), cunoscut astăzi pentru peisajele urbane deosebit de minuţioase ale New-York-ului realizate la sfârşitul anilor ’20 şi la începutul anilor ’30, sau pentru tablourile pictate în Maroc în 1918, a fost, înainte de primul război mondial, portretistul sportsmen-ilor şi al personajelor dandy din epocă. Stéphane-Jacques Addade îşi propune să prezinte unul dintre aceste portrete, realizat în 1909 în Place de la Concorde din Paris.

Aceasta este a doua conferinţă, dintr-o serie de patru, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate în luna octombrie 2009 de către Muzeul Naţional de Artă al României şi asociaţia Prietenii MNAR.

Alina Patru

Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53 Bucuresti

www.mnar.arts.ro

Prezentarea muzeului Zambaccian în evidenţa CIMEC

Prezentarea Muzeului Naţional de Artă al României în evidenţa CIMEC

Details

Date:
10 February, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul “K. H. Zambaccian” – Muzeul Național de Artă al României
Str. Muzeul Zambaccian nr. 21
București, București 011871 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.