Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Eugen Cristea în Grădina MNLR

5 septembrie @ 19:00 - 20:00 EEST

Vă așteptăm miercuri, 5 septembrie 2018, de la ora 19.00, la un nou concert de muzică folk în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Invitat, actorul și cantautorul Eugen Cristea.

Eugen Cristea s-a născut la 18 aprilie 1952, în București. A absolvit IATC-ul în anul 1976, primind repartiție la Teatrul Național din Timișoara. Încă de la sfârșitul studenției jucase deja la Teatrul Ion Creangă și fusese în celebrul Cenaclu Flacăra, susținând momente muzicale cu chitara și vocea. Din anul 1980 și până azi, a jucat pe scena Teatrului Național din București în peste 40 de piese, cu o poftă și o dragoste pentru scenă la fel de proaspătă, de energică și de vie, nediminuată în toți acești ani. Acum a ieșit la pensie de la Teatrul Național, dar e neobosit în teatrul independent.

Şi-a dezvoltat talentul de a cânta la chitară. A tradus şi a scris cărţi. A jucat în piese de teatru independent, a compus, a regizat, a făcut parte din jurii încercând să ajute tinerele talente să se exprime, şi-a spus opinia de câte ori a fost chemat, a descreţit frunţi, a luminat chipuri. Teatrul este locul de pornire şi de întoarcere. Teatrul este acela care reuşeşte să trezească oamenii din coşmar. De aceea aceştia continuă să vină la spectacole.
Are o lungă activitate în radio și în televiziune. Prezentator și corealizator al emisiunilor: „Feriți-vă de măgăruș!” (între anii 1990-1997), „Ghici cine vine la mine?” (1998-1999), „Ceaiul de la ora 5”, „Kiki, Riki, Miki”, „Arca Marinei”.

O altă latură a polivalenței talentului său este muzica. Are compoziții proprii pentru copii, o casetă de autor „Soldat căzut din iubire”, concerte cu propria trupă de folk-rock-blues „Atelier”, prin anii 2000, și concerte cu trupa „Hartvest of Soul”, prin anul 2001. Are și o carte publicată „Vânzătorul de zâmbete”, în 2003. La 7 februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.