Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Exponatul săptămânii la Muzeul Antipa: Grupul alegoric „Știința Zoologiei” realizat de sculptorul Dimitrie Paciurea

6 noiembrie, 2018 - 11 noiembrie, 2018

Exponatul săptămânii la Muzeul Antipa:

Grupul alegoric „Știința Zoologiei” realizat de sculptorul Dimitrie Paciurea

Istoricul și criticul de artă Petre Oprea descrie „frumoasa alegorie a lui Paciurea ca fiind alcătuită din trei personaje umane și 4 tipuri de animale (2 melci marini, un craniu de cămilă și un aligator). Personajul central al compoziției, simbolizând Știința Zoologiei, era o femeie robustă, bogat înveșmântată, cu o atitudine solemnă, amestec de noblețe și gravitate, care stă pe un tron și ține în mâna stângă un craniu. Alte două personaje prezente în grupul statuar sunt o tânără fată care se sprijină cu mâna dreaptă pe un melc marin, iar alături are un aligator și un bătrân învățat, lungit într-o poziție comodă, cu barbă lungă și nud, având la picioare un melc marin” (Oprea, P. 1988).

Expoziția temporară „Kiseleff nr. 1. De 110 ani, orașul crește în jurul lui!” vă așteaptă până pe 11 noiembrie 2018 pentru a descoperi și alte fotografii de colecție și evenimente importante din istoria clădirii care găzduiește, astăzi, Muzeul nostru drag!

Foto: © Tiberiu C. Sahlean – Reconstrucție a grupului statuar realizată de Aurelian Apostol

Detalii

Începere:
6 noiembrie, 2018
Se termină:
11 noiembrie, 2018
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Harta Google
Sit web:
muzeul-antipa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *