Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Expoziţie Adity Chakravarti la MTR

27 September, 2010 - 9 October, 2010

ADITY CHAKRAVARTI
INTRE INTAMPLARE SI IMAGINATIE / BETWEEN FACT AND FICTION
27 septembrie – 9 octombrie

Jumatate oameni, jumatate figuri animale – ingeri care merg pe apa, forme feminine cu brate care atarna in timp ce merg. Forme stranii pe care le vedem in vise. Din imaginatie, ele au devenit reale. Acestea sunt imaginile pe care le puteti vedea pictate pe bucati de lemn cu capetele intunecate si arse. Culorile turcoaz, coral, chihlimbar si smarald innobileaza lemnul si scot in evidenta contururile. Motivele apar de ici, de colo, iar pe alocuri sunt folosite foite de aur. Ai impresia unor valoroase tapiserii de altadata sau a unor icoane din alte vremuri. Motivele din tapiserii provin din cultura si folclorul indian „Madhubani”.
Picturile sunt adunate in expozitia „Intre intamplare si imaginatie” a artistei Adity Chakravarti, din India, sotia ambasadorului Indiei in Romania.
Expozitia va fi deschisa la sala Acvariu (intrarea din strada Monetariei), de luni, 27 septembrie pana in 9 octombrie 2010, zilnic de la 10:00-18:00.
Vernisajul va fi luni, 27 septembrie, ora 18:30.
La vernisaj, poemul „Intre intamplare si imaginatie”, scris de Adity Chakravarti, va fi transpus in dans. Adity nu stie ce a luat nastere mai intai: poemul sau picturile.
Calatorind si traind pe mai multe continente alaturi de sotul sau, Adity Chakravarti a avut sansa sa cunoasca diferite culturi. Formarea sa artistica si experienta de peste 20 de ani ca artist i-au inlesnit absorbtia acestor culturi. Abilitatea sa este vizibila si in picturi. In unele se regasesc abanosul si solul oranj al Africii, in altele se regaseste rosul magnific al toamnei artarilor canadieni. In unele vezi albastrul luminos al lui Krishna, zeul colorat de acasa din India, iar in alte picturi chiar si arhangheli, ingeri si icoane din Romania. In toate raman constante limba, stilul sau inconfundabil si lemnul ars.

 

Prezentarea Muzeului Național al Țăranului Român în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
27 September, 2010
End:
9 October, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.