Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Expoziţie de animale vii la Antipa

4 December, 2008 - 7 December, 2008

MUZEUL NAŢIONAL de ISTORIE NATURALĂ ”GRIGORE ANTIPA” invită publicul bucureştean să viziteze EXPOZIŢIA de ANIMALE VII, cea mai nouă, dar şi ultima expoziţie temporară din programul acestui an, dedicată celor mai spectaculoase rase de păsări şi mamifere crescute de către participanţii la concursurile naţionale şi europene de profil.

Expoziţia va fi deschisă în intervalul 4 – 7 decembrie, între orele 10,00-17,00 şi prezintă peste 150 de exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, păuni, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene.

Evenimentul este organizat în colaborare cu „PAJURA” – ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE PĂSĂRI de RASĂ din Bucureşti şi Judeţul Ilfov, cu participarea ROMVAC COMPANY S.A. şi a Institutului de Biologie şi Nutriţie a Animalelor din Baloteşti şi are ca scop prezentarea raselor de păsări de importanţă economică şi ornamentală şi promovarea celor care au dispărut sau mai există în număr foarte mic în crescătoriile particulare din România. Un alt obiectiv al manifestării se leagă de dorinţa declarată a crescătorilor din Asociaţie de a câştiga noi membri, de a atrage tinerii spre frumoasa şi nobila practică a creşterii de specii, rase şi varietăţi de păsări şi mamifere.

Creşterea şi educarea oricărui animal viu este pe cât de dificilă pe atât de aducătoare de bucurie şi satisfacţie; creşterea şi înmulţirea unor rase şi specii de păsări, obţinerea de noi „linii” de păsări de rasă prin import de ouă ca şi conservarea purităţii raselor autohtone, ar permite o prezenţă mai activă a crescătorilor români la concursurile europene şi internaţionale, manifestări care, în multe ţări din lume, atrag anual mii de participanţi, dar şi un public numeros.

În cadrul expoziţiei se vor prezenta şi cele mai noi produse de farmacie veterinară dedicate creşterii şi îngrijirii animalelor, această manifestare fiind de interes nu numai pentru publicul larg, ci şi pentru toţi crescătorii particulari de păsări şi mamifere din România.

Informaţii suplimentare: Dr. Aurora Stănescu, şef Secţie Relaţii publice, marketing cultural şi programe educative, telefon: 312.88.26, int. 137 sau 0788.593.485
Informaţii de specialitate referitoare la rasele care vor fi expuse: Prof. Haralambie CÂRLOGEA, preşedintele Asociaţiei PAJURA, tel. 0746.111.432

************************************
Florentina Purdescu
Department of Public Relations, Cultural marketing & Educational Programs
“Grigore Antipa” National Museum of Natural History
Sos. Kiseleff No. 1, 011341, Bucharest, Romania
Phone (0040-1) 312.88.26
Fax     (0040-1) 312.88.63
E-mail: florentinap # antipa.ro     florentinapurdescu # yahoo.com

************************************
antipa

Details

Start:
4 December, 2008
End:
7 December, 2008
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.