Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: expoziţie de la tradiţional la modern

11 September, 2009

 

Primaria Municipiului Bucuresti http://www.pmb.ro/

Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti (CCVTCPMB) http://www.ctpb.ro/prezentare.php

Clubul Ilustratorilor http://www.clubulilustratorilor.blogspot.com/

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti la Muzeul Municipiului va invita, in cadrul Zilelor Bucurestiului, la vernisajul expozitiei:

Bucuresti, de la traditional la modern

Vernisaj: Vineri 11 Septembrie, ora 18:00

Program de vizitare: miercuri-duminica, 10.00-17.00, telefon 0726 320 414

Expozitia este deschisa in perioada 11-20 septembrie 2009.

Participanti: Doina Butusina, Amalia Dulhan, Adriana Mihaela Gheorghe, Adriana Horga, Raluca Ilie, Sebastian Oprita, Anca Popescu, Alexandra Radulescu, Patricia Suliman, Suzan Suliman, Ciprian Udrescu, Margareta Udrescu, Ioana Ursa.

Curator: Patricia Suliman

Bucurestiul, cum poate fi el descris cel mai bine? Sa ii laudam partile bune si sa le criticam pe cele rele? Sa ramanem indiferenti?

Expozitia nu ofera raspunsuri ci promite o poveste in care orasul adulat sau blamat e personajul principal. 13 tineri artisti va prezinta o harta personala a relatiilor lor cu urbea, povestind despre farmecul de alta data al acesteia, sau despre lumi si stari pe cale de disparitie, palpandu-i viata de noapte, dezvaluindu-i ungherele cu farmec mic burghez sau melancolia infernala a cartierului de blocuri comunist.

Va invitam la o reintalnire cu fetele orasului, cu Bucurestiul in deplinatatea cuvantului, la intersectia dintre proiectiile subiectivitatii artistilor si matricea care le-a generat.

Clubul Ilustratorilor (clubulilustratorilor.blogspot.com) a luat fiinta in 2006 si este un grup de artisti coagulat in jurul unei preocupari comune: pasiunea pentru lucrul cu semnul plastic, pentru constructia de naratiuni vizuale si pentru incursiunile in zonele de contact ale textului cu imaginea. Este momentan, alaturi de proaspat infiintata filiala Romania a SCWBI, singura organizatie care ofera un cadru coerent si profesionist practicarii ilustratiei de carte ca arta.

Details

Date:
11 September, 2009
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.