Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Expoziţie la Muzeul Naţional Filatelic

11 February, 2010 - 28 February, 2010

Sporturile de iarna in timbre si imagini

Bucuresti 9 februarie 2010. Posta Romana anunta ca Muzeul National Filatelic, in colaborare cu Muzeul Sporturilor, organizeaza expozitia “Sporturile de iarna in timbre si imagini”. Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 11 –28 februarie 2010.

Aceasta manifestare culturala este dedicata Jocurilor Olimpice de Iarna –Vancouver 2010 si va ilustra tema propusa prin machete ale diferitelor marci postale romanesti emise cu ocazia Olimpiadelor de Iarna desfasurate de-a lungul timpului, precum si prin numeroase mărturii legate de tradiţiile sporturilor de iarnă în România.

Dintre cele mai importante piese expuse amintim cupa de campioni mondiali la bob cucerită de Alexandru Frim şi Vasile Dumitrescu la Engelberg (Elveţia) în 1934 si diploma prin care s-a conferit “Premiul naţional pentru sport”, in acelasi an, celor doi bobeuri români.

Pe plan artistic, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Grenoble vor fi evidenţiate printr-o frumoasă fotografie cu care Ion Mihăică a cucerit locul I (medalia de aur) la concursul internaţional de fotografii dedicat Olimpiadelor.

Activitatea bogată a celebrului sportiv Mihai Flamaropol va fi ilustrata prin diploma care confera titlul de antrenor emerit la hochei şi ordinul Meritul Sportiv.

Arenele şi instalaţiile unde s-au desfăşurat competiţiile sportive olimpice de iarnă din Garmisch – Partenkirchen, cu semnăturile competitorilor reuniţi la balul olimpic organizat la Munchen, vor fi ilustrate intr-un superb album.

De asemenea, vor fi expuse numeroase fotografii care surprind sportivi in diferite competiţii de iarna.

Sorian Uyy
Muzeograf
sorian.uyy@posta-romana.ro
Muzeul Naţional Filatelic

Compania Naţională Poşta Română
Calea Victoriei nr. 12
030026, Bucureşti, sector 3
Mobil: (+4) 0756 129901
Tel: (+4)  021 3125585
www.muzeulfilatelic.ro

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Start:
11 February, 2010
End:
28 February, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Național Filatelic

Leave a Reply

Your email address will not be published.