Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Expoziţie-manifest www.distrugeri.ro – 13 mai

10 May, 2010 - 30 May, 2010

Expozitie si site pe tema patrimoniului architectural si urbanistic amenintat

Joi, 13 mai , ora 18.30, la Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3) va avea loc vernisajul unei expozitii-manifest pe tema distrugerilor de patrimoniu construit. Expozitia, curatoriata de artista Doina Vella, este realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si este sustinuta de Institutul Cultural Roman. La vernisaj vor lua cuvantul Vintila Mihailescu (Muzeul Taranului Roman), Virgil Scripcariu, Dan Lungu si Anca Bratuleanu (Uniunea Arhitectilor din Romania ). Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate Cartea Neagra a distrugerii patrimoniului arhitectural si urbanistic in Romania si site-ul www.distrugeri.ro.
Site-ul www.distrugeri.ro isi propune sa prezinte realitatea dramatica a degradarii/disparitiei patrimoniului nostru la nivel national. Comunitatile sunt incurajate, prin acest demers, sa participe la identificarea punctelor nevralgice si a cailor de actiune pentru a preveni pierderile si a remedia distrugerile.

Expozitia cuprinde fotografii realizate de Doina Vella, Adrian Balteanu si Irina Iamandescu si poate fi vizitata in perioada 10-30 mai in salile Acvariu si Foaier si pe esplanada Muzeului Taranului Roman.
„Expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si gazduita cu generozitate de Muzeul Taranului Roman, www.distrugeri.ro ofera privirii indragostite de frumos un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A vandalizat de ani de zile, printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu, prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai.“ – Doina Vella


Expozitia pune in lumina si alte initiative, aratand ca solutiile sunt posibile: proiecte ale unor ONG-uri din domeniu (ex.: proiectul „Zona mea protejata” al asociatiei Pro_ Do_ Mo), proiectul de inventariere fotografica a ZP realizat de Pro_Do_Mo si Salvati Bucurestiul, proiectul de explorare urbana In cautarea Micului Paris al Centrului de Resurse pentru Participare Publica CeRe, bloguri, site-uri dedicate protectiei patrimoniului. Fiecare ONG care activeaza in domeniu va avea posibilitatea sa-si prezinte proiectul/proiectele in cadrul expozitiei.

Co-finantatori: Ordinul Arhitectilor din Romania , Doina Vella.

Parteneri: Observatorul Urban al Uniunii Arhitectilor din Romania, 412×4, Institutul Cultural Roman, IGLOO Media, Forumul Intelectualilor Romani din Italia, Pegoraro Ambient, HOTNEWS, Formula AS, Editura Simetria, Clubul Taranului Roman, Visual Art Studio, Asociatia Pro_Do_Mo.

Contact: Serviciul Presa al ICR, 031 7100 622, biroul.presa@icr.ro

—————————————-

Institutul Cultural Roman

Serviciul Presa

tel. 031 71 00 622

fax 021 23 01 373

e-mail: biroul.presa@icr.ro

Prezentarea Muzeului Național al Țăranului Român în evidenţa CIMEC

Details

Start:
10 May, 2010
End:
30 May, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.