Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: expoziţia „Caligrafii pe sticlă”, a artistului plastic Elena Oana Agapie, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, 12-31 octombrie 2023

12 octombrie - 31 octombrie

Vă invităm joi, 12 octombrie 2023, ora 16:00, la Cantonul de drum, la vernisajul expoziţiei „Caligrafii pe sticlă”, a artistului plastic Elena Oana Agapie. Expoziția cuprinde lucrări de desen laic și iconografic realizate în tehnica ulei pe sticlă. Artista ne amintește de meșteșugul practicat de țăranii iconari, pe care îl continuă într-un alt plan ideatic.

„Aduc în actualitate nu doar un motiv iconografic, ci o întreaga lume, universul culturii tradiționale românești cu toată înțelepciunea sa. În Poveștile caligrafiate pe sticlă am așezat gândurile mele, identitatea și rădăcinile noastre”, afirmă Elena Oana Agapie.

Absolventă a Şcolii de „Arte Frumoase” din Bucureşti, secţiile de grafică şi pictură, în 1990, Elena Oana Agapie are și un master class în pictură pe sticlă sub coordonarea prof. Sabin Ştefănuţă.

De asemenea, artista are o bogată activitate expozițională, luând parte la peste 60 de expoziții naționale și internaționale, lucrările sale fiind prezente în importante colecții particulare, dar și în muzee: Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă din Brașov, Biblioteca Județeană „George Baritiu” din Brașov, Muzeul Dunării de Jos din Călărași, Muzeul Ialomița din Slobozia și Palatul Cercului Militar Național din București.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 12-31 octombrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, în Cantonul de Drum, Şos. Kiseleff  nr. 28.

Detalii

Începe:
12 octombrie
Se termină:
31 octombrie
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare