Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

București: expoziţia „CULOAREA TIMPULUI PE HARTĂ” artist GENU (EUGEN) BERLO, 25 martie – 25 iunie 2023, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

25 martie - 25 iunie

Vineri, 24 martie 2023, la ora 17:30, vă invităm la vernisajul expoziţiei „CULOAREA TIMPULUI PE HARTĂ” a artistului GENU (EUGEN) BERLO, proiect curatoriat de Călin Nicolae Vasilescu. Artistul expune o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul muzeului.
ACCESUL LA VERNISAJ ESTE GRATUIT.
Acest proiect expozițional este un experiment interpretativ de juxtapunere a rezultatelor practicii cartografice cu cele ale practicii picturii în ulei pe pânză, în scopul relevării aspectelor marginalizate în cadrul ambelor domenii.
Ceea ce încearcă să lase deoparte cartograful sau ce încearcă să ascundă pictorul devine un teritoriu comun al ambelor discipline: perceperea timpului ca o dimensiune măsurabilă în dorințe. Alăturarea vizuală a picturii și hărții urmărește dezvăluirea unor noi structuri semantice, prin provocările încrucișate și reciproce născute din alăturarea lucrărilor de pictură și a celor cartografice.
Ambele practici plănuiesc să „cucerească” un anumit teritoriu și, deși intenția diferă, întotdeauna rămâne un rest imposibil de eliminat. Acest experiment caută să identifice produsul rezidual al ambelor practici, dezvăluind nevoia camuflată a omului de a găsi de fapt metode de cartografiere a timpului – nu durata oarbă, măsurată matematic și omogen, ci a timpului care măsoară dorințele noastre, și pe care nu-l putem percepe decât atunci când suntem conduși de dorință.
_________
GENU (EUGEN) BERLO (n. 1975) este un artist ce activează în România și Statele Unite ale Americii. A studiat Matematica, Arhitectura și Artele plastice. Lucrările sale de pictură și grafică reflectă fascinația pentru linie, culoare, spațiu și complexitatea relațiilor pe care acestea le generează.
CĂLIN NICOLAE VASILESCU (n. 1977) a studiat Psihologia la București și Artele plastice la Montreal și Londra. Dintre colaborările sale în calitate de curator menționăm expoziția lui Răzvan Anton, Mnemonics, GAEP Gallery, 2015 și expozțiția grupului n+1, For Export Only, VIMANA Gallery, 2022.
Contact : nicolaecalinvasilescu@gmail.com
_________
Expoziţia este deschisă în perioada 25 martie – 25 iunie 2023, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, orele 10:00 – 18:00.
Preț bilet: 5 lei biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari, 1 leu biletul pentru elevi și studenți.
_________
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Începe:
25 martie
Se termină:
25 iunie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=532303495750095&set=gm.1581155765642871

Organizator

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare