Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția de fotografie  „Brazilia – Natură și liniște” semnată de renumitul artist fotograf brazilian Joao Paulo Barbosa

23 septembrie, 2023 - 22 octombrie, 2023

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ambasada Braziliei la București și Institutul Guimarães Rosa vă invită sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 14.00, la deschiderea expoziției de fotografie  „Brazilia – Natură și liniște” semnată de renumitul artist fotograf brazilian Joao Paulo Barbosa. „Este o selecție de fotografii realizate în ultimii douăzeci de ani. Dintr-o vastă colecție de amintiri vizuale, am ales imagini care m-au făcut să mă opresc și să reflectez la ceea ce fac: fotografie braziliană din secolul XXI. Am avut ocazia extraordinară să vizitez, să cunosc și să fotografiez un pic din această țară uriașă și din bogată ei frumusețe naturală. După cum o văd eu, Brazilia este literalmente un loc iluminat; brazilienii petrec o parte semnificativă a anului sub Soare. Poate datorită acestei relații cu căldura și culoarea soarelui, bucuria de a trăi este una dintre cele mai mari calități ale noastre. O astfel de perspectivă creativă asupra vieții – ceea ce eu numesc Brazilienitate – se transformă în momente surprinzătoare de zi cu zi. Flora și fauna completează imaginile mele despre o Brazilie încântătoare. Pentru mine, a fotografia Brazilia va fi întotdeauna o călătorie dincolo de timp, capabilă să trezească una dintre cele mai dificile căi ale ființei umane: cea de la ochi la suflet”, afirmă cel care a publicat 10 cărți despre călătoriile lui și a avut expoziții în 50 de țări, Joao Paulo Barbosa.

Expoziția va fi deschisă în sala H.H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff nr. 30, de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00.

Mai multe detalii:

relatii.publice@muzeul-satului.ro

0738 974 963

https://muzeul-satului.ro/

 

Details

Start:
23 septembrie, 2023
End:
22 octombrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website