Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: expoziția de fotografie El camino, artist Călin Piescu, Muzeul Național al Literaturii Române, 28 martie – 21 aprilie 2023

28 martie, 2023 - 21 aprilie, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției de fotografie El camino a artistului Călin Piescu, ce va avea loc în 28 martie 2023, ora 18.00, la sediul din strada Nicolae Crețulescu. Curator: Ruxandra Dreptu

Fotografiile lui Călin Piescu, realiste, neprelucrate, documentează El camino, drumul pe care l-a făcut mergând pe jos cam treizeci de km pe zi spre Santiago di Compostela, loc de pelerinaj renumit încă din Evul mediu. Se succed peisaje aridesau pline de vegetație colorată, marcate de indicatoare și borne, care conduc spre orașe de trecere, figuri ale pelerinilor întâlniți, dar și imagini ale activităților cotidiene, de la mesele frugale la oblojirea picioarelor rănite. Se sugerează, astfel, că drumul ca mijloc de inițiere, prilejuind meditația în solitudine, poate fi mai important decât atingerea punctului final al pelerinajului: catedrala care adăpostește mormântul Sfântului Iacob.

Expoziția este axată pe două concepte fundamentale ale creștinității: ospitalitatea și iubirea care se reflectă în imagini îndemnând la bucurie estetică, dar și la reflecție asupra existenței, a condiției omului creștin în societatea actuală.

Călin Piescu este un artist multimedia, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala din Timișoara, cu un traseu existențial surprinzător. Absolvent al Facultății de Electrotehnică din Timișoara, lucrând până în prezent ca inginer în Viena, pe la mijlocul vieții se orientează spre artă și teologie urmând un masterat în fotografie la Universitatea de Vest și un altul la Facultatea de Teologie Romano-catolică din București. Cele trei abilități se îmbină armonios contribuind prin disciplină, rigoare, imaginație, mister și credință, la definirea lui ca artist care surprinde realitatea în scena de teatru, portret și peisaj. Printre expozițiile personale și colective, se remarcă cea din 2006 de la Muzeul Național al Literaturii Române unde revine în 2023 cu expoziția de fotografii realizate în timpul pelerinajului la Santiago di Compostela.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 28 martie – 21 aprilie 2023, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Details

Start:
28 martie, 2023
End:
21 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://mnlr.ro/el-camino-expozitie-de-fotografie

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map