Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

București: Expoziția Eclectic a artistului Lucian Christian Hamsea, 31 mai – 1 iulie 2023

31 mai - 1 iulie

Expoziția Eclectic a artistului Lucian Christian Hamsea
Muzeul Național al Literaturii Române
Calea Griviței 64-66, sala „P. Creția”
31 mai – 1 iulie 2023

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției Eclectic a artistului Lucian Christian Hamsea, care va avea loc miercuri, 31 mai 2023, ora 17.30, la sediul expozițional din Calea Griviței 64-66.

„Fără a lucra efectiv cu chipul uman ca referent exterior, pretext pentru o pictură figurativă canonică, Lucian Christian Hamsea rămâne în domeniul viului, al realității filtrate prin percepția omului, recompunând pe suprafața pânzei fragmente ale unei lumi aflate la granița dintre haosul primordial și apariția ordinii.
Compozițiile lui, efervescente prin dinamica gesturilor puternice din fundal, sunt organizate ulterior rațional, domolite într-un anume fel de intervenții grafice, de fire picturale care pun în ordine lucrările și le leagă formal una de cealaltă. Fiecare pictură poate fi privită ca un cadru dintr-o narațiune amplă, nonfigurativă, despre prezența omului în cosmos, despre capacitatea lui de a găsi sau de a investi sens în toate cele create sau încă necreate.” – curator Dalina Bădescu
Detalii, aici.

Detalii

Începe:
31 mai
Se termină:
1 iulie
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare