Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția – relief ceramic Revenirea la Viață a artistului Claudiu Moldoveanu la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, 6-30 octombrie 2021

6 October, 2021 - 30 October, 2021

Vă invităm miercuri, 6 octombrie, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției – relief ceramic Revenirea la Viață a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.

Claudiu Marian Moldoveanu s-a născut pe 27 ianuarie 1971, în Codlea, județul Brașov. A lucrat ca lutier și sculptor în lemn. În urma unui accident, din luna noiembrie a anului 2018 este nevăzător complet. A urmat un lung șir de căutări, de întrebări fără răspuns. Susținut de Despărţământul ASTRA “dr. Nicolae Căliman”, în august 2020 a descoperit modelarea lutului. Într-o colaborare amplă, cu încurajarea și sprijinul total al despărțământului, a pregătit prima expoziție personală cu lucrări din ceramică. A fost o perioadă plină de provocări, cu momente de cumpănă, dar și cu satisfacții imense oferite de fiecare creație finalizată. Este un proiect unic, determinat de viziunea de perspectivă a despărțământului și de viziunea artistică a creatorului, îngemănate intr-un crez și o atitudine pozitivă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 6-30 octombrie 2021, în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff, nr. 30.

Details

Start:
6 October, 2021
End:
30 October, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.