Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Bucureşti: expoziția „Restaurarea: între știință și artă. Includerea în circuitul muzeal a unor cărți, documente și hărți”.

3 noiembrie, 2023 - 31 ianuarie, 2024

„Restaurarea: între știință și artă. Includerea în circuitul muzeal a unor cărți, documente și hărți”, o nouă expoziție la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției temporare „Restaurarea: între știință și artă. Includerea în circuitul muzeal a unor cărți, documente și hărți”. Aceasta va fi accesibilă publicului la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, începând de vineri, 3 noiembrie 2023.

Expoziția cuprinde piese din colecția Muzeului Național de Istorie a României, precum și obiecte din colecții particulare și propune vizitatorilor o incursiune în fascinanta lume a restaurării patrimoniului, dezvăluind modul în care obiectele muzeale dobândesc noi etape în existența lor, prin activitățile de specialitate desfășurate în laboratorul de restaurare. Astfel, vizitatorii vor putea descoperi istoria, altfel povestită, cu ajutorul celor peste 25 de bunuri culturale restaurate (unele etalate în premieră, altele clasate în categoria Tezaur), precum și detalii mai puțin cunoscute despre activitatea de restaurare și importanța acesteia pentru managementul colecțiilor muzeale.

Dintre obiectele foarte diverse prezentate în cadrul proiectului expozițional pot fi enumerate selectiv: Evanghelia greco-română, tipărită de Antim Ivireanul, București, 1693; o hartă (din 1612) ce înfățișează teritoriile desemnate ca Walachia, Servia, Bulgaria, Romania, autori Gerhard Mercator și Jodocus Hondius; cartea (numită) Patimile lui Hristos, 1794; Povestiri de Bernardin de Saint-Pierre, 1841; Hrisov, 7 martie 1638; Biblia lui Șerban Cantacuzino din 1688; Noul Testament, Coronae, 1557; Depeșă telegrafică, 1860; Albumul Armatei Române, 1902.

Bunurile culturale au fost restaurate de către Cristina Petcu și Iuliana Știrbu, restauratori în cadrul muzeului.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 17:00 (Casa de Bilete se închide la 16:15).

Detalii

Începe:
3 noiembrie
Se termină:
31 ianuarie, 2024
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național de Istorie a României – București
Telefon
+40 21 315 82 07
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare