Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: expoziţia TE FAC UN COLAJ?

12 septembrie, 2023 - 24 septembrie, 2023

Acum 100 de ani s-a născut Wisława Szymborska, poetă poloneză, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 1997.

Wisława Szymborska a fost îndrăgostită de viață și de cuvinte, iar din această iubire a ieșit o poezie profundă, care dezvăluie și umbrele, și luminile sufletului. Wisława avea ceva aparte: îi plăcea să se joace. Fie că alegea cuvintele și le transforma în poeme, fie că-și transpunea gândurile, cu umor și seriozitate, în imagini. Academia suedeză i-a acordat Premiul Nobel pentru opera poetică, așezând-o pe Wisława în rândul unor autori remarcabili. La o sută de ani de la nașterea poetei, noi am ales să ne jucăm pe marginea poemelor ei. Am fost inspirați de seria de colaje pe care Wisława le-a realizat de-a lungul vieții, imagini pline de haz și de sensuri adânci.

Și cum colajele sunt înaintașele pe hârtie ale memelor virtuale de azi, am vrut să legăm trecutul de prezent și am invitat la decupat generația tânără, pentru a transpune în imagini poemul „Unora le place poezia”. E adevărat, cum spune și autoarea, „doar unora — deci nu tuturor”. Însă, cu mâna pe inimă, vă spunem că tuturor celor care au participat le-a plăcut. Vă invităm, așadar, să pășiți în expoziția noastră și să vă jucați, la rândul vostru, de-a poezia!

Expoziția este vernisată în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București 2023, ediția a XIII-a, și este organizată de MNLR în colaborare cu Institutul Polonez.

Vizitatorii sunt așteptați de marți până duminică, între 10.00 și 18.00, din 12 septembrie până în 24 septembrie 2023, la sediul muzeului din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Details

Start:
12 septembrie, 2023
End:
24 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://mnlr.ro/te-fac-un-colaj/

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map