Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția tematică “Putere și statut. Portrete din Colecția de sculptură a MMB”

14 July, 2021 - 29 September, 2021

Vă invităm la vernisajul expoziției tematice Putere și statut. Portrete din Colecția de sculptură a MMB în ziua de miercuri, 14 iulie 2021, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. I. C. Brătianu nr. 2).
Expoziția aduce în spațiul public o suită de statui din colecția menționată, care reprezintă mai multe categorii de portrete în sculptura românească din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, opere ale unor sculptori consacrați. Pornind de la ideea redării și contextualizării unor personaje importante din istoria țării noastre, expoziția este constituită în două secțiuni: personaje istorice și reprezentări ale personalităților vremii.
Prima categorie presupune redarea unor subiecți care nu au fost contemporani cu artiștii și ale căror chipuri sunt preluate după documentele iconografice de epocă în vederea recunoașterii aportului acestora la evenimente istorice majore sau pentru consolidarea valorilor naționale în societatea aflată în schimbare.
Cea de-a doua categorie este reprezentată de imagini ale unor personalități marcante, contemporane cu artiștii, înzestrate cu trăsături convingătoare care le argumentează poziția politico-socială privilegiată.
Expoziția va putea fi vizitată până 26 septembrie 2021.

Details

Start:
14 July, 2021
End:
29 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.