Loading Events
 
 
„Dacii din estul Transilvaniei”, la #PalatulSuțu
Vă invităm să vedeți la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), începând cu data de 15 noiembrie, spectaculoasa expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”, realizată printr-un parteneriat între MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și Muzeul Municipiului București, fiind un proiect ce beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.
Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre.
Publicul poate vedea fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură.
Vă așteptăm să descoperiți ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum reiese din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să aflați cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admirați arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru.
Expoziția poate fi văzută pe gardul Palatului Suțu în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2021.

Details

Start:
15 November
End:
7 December
Event Category:

Organizers

Muzeul Municipiului București
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *