Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: expoziție Răstimpuri. Marcel Aciocoiței, deschisă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, 1 octombrie – 21 noiembrie 2021.

Răstimpuri. Marcel Aciocoiței
Expoziție temporară

 

Din data de 1 octombrie 2021, vă invităm să vizitați o nouă expoziție temporară, intitulată Răstimpuri. Marcel Aciocoiței, deschisă la sediul muzeului.

Expoziția Răstimpuri este locul în care vizitatorii pot pătrunde în universul artistic și sufletesc al unui om de muzeu. Marcel Aciocoiței (1956-2020)  –  „Domnul Marcel”, cum era cunoscut printre colegi –  a ocupat postul de conservator muzeal timp de aproape 15 ani. A fost implicat activ în organizarea și deschiderea Muzeului Hărților, iar prin personalitatea sa remarcabilă a devenit o figură emblematică pentru această instituție.

Expoziția este deschisă în perioada 1 octombrie – 21 noiembrie 2021.

Preț bilet întreg: 5 lei

Marcel Aciocoiței făcea parte din clasa restrânsă a oamenilor de cultură veritabili, cu un orizont intelectual impresionant bazat pe un studiu temeinic și aprofundat al artei, istoriei și spiritualității universale, ghidat de rigoare și o curiozitate mereu vie. Această expoziție îi este dedicată și marchează un an de la dispariția sa. Sunt expuse pânze și lucrări de grafică din diferite perioade ale vieții, care dau măsura contribuției sale marcante la scena artistică contemporană. „Răstimpurile” se referă la scurta trecere a lui Marcel Aciocoiței prin această lume și la fiecare lucrare expusă, care reprezintă practic un moment surprins de artist din această curgere ireversibilă a timpului.

În cadrul expoziției vor fi difuzate înregistrări cu evocări ale artistului realizate de prieteni și fragmente din interviul realizat de Sebastian Drăgan în cadrul emisiunii „Agenția de Cultură”, din anul 2017, mdiTV.

Mai multe detalii găsiți aici.

Details

Start:
1 October
End:
21 November
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *