Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Expoziție „Un veac de feminitate” @La pas pe Calea Victoriei

1 septembrie, 2018 - 2 septembrie, 2018

Vă invităm să vizitați expoziția „Un veac de feminitate”, organizată în cadrul evemimentului La pas pe Calea Victoriei 1-2 septembrie 2018, între orele 10:00 – 21:00, în spațiul expozițional al Muzeului Municipiului București – mansarda Casei Filipescu-Cesianu.

Curatorul Iulia Gorneanu, împreună cu colecționarii invitați în proiect, vă așteaptă să împărtășiți povești, experiențe și bucuria de a privi piese originale din veacuri trecute.

Expoziția „Un veac de feminitate” le oferă trecătorilor ocazia să admire cei o sută de ani de modă de pe Calea Victoriei în perioada ei de glorie și glamour, într-o expoziție unică și seducătoare.

Vizitarea expoziției face posibilă întoarcerea într-un timp istoric în care designul, atenția pentru detaliu, stilul, rafinamentul pun amprenta atemporalității pieselor vestimentare, accesoriilor și bijuteriilor pe care le veți putea admira.

„Femeile din fotografiile de demult, prin vestimentație, accesorii și, nu în ultimul rând, prin atitudine, ne învață o lecție pe care, parcă, am vrut cu tot dinadinsul să o uităm: FEMINITATEA. Eleganța, rafinamentul și candoarea femeilor ce ne privesc de dincolo de timp ne tulbură și totodată ne invită să le cunoaștem lumea demult apusă. Ne ajută să ne apropiem de ea și să îndrăznim, cu inteligență și imaginație, să reinventăm tot ce a avut mai frumos, mai profund, mai adevărat. Frumusețea de altădată poate fi și frumusețea noastră dacă știm să ne apropiem de ea, s-o înțelegem, să-i respectăm parfumul și misterul. Frumusețea de altădată poate fi și frumusețea noastră dacă, odată descoperită, vom ști să ne raportăm la farmecul ei într-un mod personal, creativ, contemporan. Astăzi gingășia, candoarea, delicatețea, sunt privite cu dispreț, fiind considerate o consecință a vulnerabilității, a lipsei de putere și autoritate, sunt alungate și bine ascunse. Arta de a fi femeie a ajuns să fie aproape uitată. Feminitatea presupune, dincolo de rafinamentul vestimentar obligatoriu, un anumit fel de a vorbi, de a asculta, de a te mișca, de a atinge pământul atunci când mergi pe drum. Feminitatea este o frumusețe interioară, tainică, nedeclarată. Nu există formule magice pentru a o descoperi, asuma și afirma, însă, o întoarcere în istoria modei bătrânului nostru București poate face minuni.” Iulia Gorneanu

Detalii

Începere:
1 septembrie, 2018
Se termină:
2 septembrie, 2018
Categorie:

Loc de desfășurare

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București,București010072Romania
+ Harta Google
Sit web:
www.muzeulbucurestiului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *