Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Ghidaj gratuit în expoziția Laborator III – Aspecte din restaurarea unor lucrări de grafică și ceramică din China și Japonia aflate în patrimoniul Muzeului Național de Artă al României

14 ianuarie, 2023

🎎Ghidaj gratuit în expoziția Laborator III
Sâmbătă 14 Ianuarie, de la ora 13:00
Vă invităm la primul ghidaj din expoziția Laborator III – Aspecte din restaurarea unor lucrări de grafică și ceramică din China și Japonia aflate în patrimoniul MNAR.
🏮Veți putea afla poveștile unor lucrări deosebite restaurate de către specialiștii muzeului. Printre piesele de referință se află perechea de lampadare japoneze de porțelan din a doua jumătate a sec. XIX (Perioada Meiji) provenite din colecția fostului muzeu Toma Stelian. De asemenea, veți descoperi gravura ukyo-e „Petreceri la modă în stil chinezesc: tinere privind cupe plutind pe val” care a fost profund afectată de trecerea timpului și pe care restauratorii muzeului au reușit să o readucă la viață.
Ne dorim să aducem în atenția tuturor procesele de restaurare și importanța lor în activitățile de conservare și cercetare ale patrimoniului deținut de MNAR.
……………………………………..
Ghidajul va fi susținut de către Oana Solomon, expert în restaurare ceramică și Andreia Teodorescu, expert în restaurare grafică.
Accesul se face prin aripa Kretzulescu. Prețul unui bilet întreg este de 20 lei (la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public).

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Google Map
View Venue Website