Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian

31 ianuarie @ 16:30 - 17:30 EET

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită miercuri, 31 ianuarie, de la ora 16.30 la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962).
Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii -, beneficiind de prezentarea colecţiei, realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.

Muzeul Zambaccian se remarcă prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească, expresie a gustului desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu.
În cadrul colecției, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.

Participarea se face pe baza biletului de intrare în limita locurilor disponibile.

Muzeul Zambaccian, Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari, 2,5 lei/elevi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.