Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: În așteptarea lui Moș Crăciun, puteți admira la Muzeul Național de Istorie a României o expoziție plină de bucurie, culoare, emoţii, nostalgii şi aduceri aminte pentru cei mai experimentați, dar şi de povești formidabile şi curiozităţi pentru cei mai mici – „De la Moș Gerilă la Moș Crăciun”.

14 decembrie, 2022 - 15 ianuarie, 2023

În așteptarea lui Moș Crăciun, puteți admira la Muzeul Național de Istorie a României o expoziție plină de bucurie, culoare, emoţii, nostalgii şi aduceri aminte pentru cei mai experimentați, dar şi de povești formidabile şi curiozităţi pentru cei mai mici – „De la Moș Gerilă la Moș Crăciun”.
Realizată de către partenerii și prietenii noștri de la Asociatia Muzeul Jucariilor din Bucuresti, cu sprijinul artistului Alexandru Ciubotariu – Pisica Patrata, care a semnat afișul, expoziția este disponibilă publicului până pe 15 ianuarie 2023.
Printre exponatele prezentate aici sunt jucării, cărți, reviste, ornamente, decorațiuni și instalații luminoase pentru bradul de Crăciun, artificii, ambalaje de dulciuri, obiecte vestimentare, bibelouri, cărți poștale și fotografii de epocă. Cele mai vechi obiecte prezentate sunt o felicitare de Crăciun și o carte de vizită trimise de la Londra unei actrițe de la Teatrul Național de Prințul Ion Ghica, om politic și diplomat român, prim-ministru al României în cinci rânduri, în anul 1881, pe atunci ambasador în Anglia.
Pornind din perioada interbelică și continuând cu comunismul, se poate vedea evoluția ornamentelor de brad de Crăciun, respectiv pom de iarnă cum a fost redenumit începând cu sfârșitul anilor ’40.
Moș Crăciun a fost și el interzis la sfârșitul anilor ’40, fiind înlocuit cu Moș Gerilă. Deși identic cu predecesorul său, acesta din urmă nu mai venea pe 25, ci pe 31 decembrie, în Ajunul Anului Nou.
Expoziția va putea fi vizitată la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București, de miercuri până duminică, între orele 09ꓽ00 – 17ꓽ00.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Începe:
14 decembrie, 2022
Se termină:
15 ianuarie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=525915859573138&set=a.459338376230887

Organizator

Muzeul Național de Istorie a României – București
Telefon:
+40 21 315 82 07
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare