Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: În atelierul bijutierului-Program pentru familii

1 septembrie @ 11:00 - 14:00 EEST

ÎN ATELIERUL BIJUTIERULUI
-tur ghidat și atelier practic-
Sâmbătă, 1 septembrie, ora 11:00

Ce au în comun aurul, diamantele, rubinele, perlele și… coralul? În toate aceste materiale s-a scris povestea bijuteriilor, din antichitate până în zilele noastre. Descoperiți această poveste într-un atelier interactiv în expoziția Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR.

În prima parte a programului, Carmen Tanasoiu, curatorul expoziției, ne va povesti cum s-au tranformat metalele și pietrele prețioase în bijuterii și ce valoare simbolică au avut pentru „purtătorii” acestora.
În continuare, Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana ne va oferi un atelier practic în care vom explora proprietățile materialelor alături de Andreia Popescu, designer de bijuterie contemporană și lector. Ghips, carneol, scoică și coral – oare care o fi mai dur? Imprimând în metal cu măiestrie, ne vom crea propriile opere de artă-pandantive sau brățări.

Vârsta: peste 10 ani
Punct de întâlnire: intrarea în Galeria de Artă Europeană, MNAR
Taxă de participare: copii au gratuitate, 10 lei/adult (biletul de acces în expoziție)
Locuri: 24 copii
Durată: 2 h
Tehnică atelier: imprimare și amprentare în metal cu ajutorul poansoanelor

Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, prin e-mail la adresa: familii@art.museum.ro.

Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana a fost fondată în octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu, ca prima instituție privată din România dedicată în exclusivitate domeniului emergent al bijuteriei contemporane. În cei opt ani de activitate, a susținut peste 150 cursuri și workshop-uri de specialitate și numără peste 550 absolvenți. Astăzi, Assamblage este principala și cea mai activă platformă din România dedicată bijuteriei contemporane ca formă de artă de sine-stătătoare, în strânsă legătură cu domenii conexe precum artele vizuale, arhitectura și designul de produs, cu vizibilitate crescută în cadrul evenimentelor naționale și internaționale.

Leave A Comment