Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: In memoriam Viorel Cosma

14 august @ 18:00 - 20:00 EEST

”Cuvântul pe care mi-l repet zi de zi, de când mă știu: îndeplinirea datoriei. In realizarea acestui lucru, se cuprind și bunătatea și loialitatea, cinstea, corectitudinea, exactitatea. Să ne facem cu toții datoria și lumea își va recăpăta sensul ei suprem.”
(George Enescu)

A trecut un an de când muzicologul și profesorul VIOREL COSMA, personalitate marcantă a culturii românești, a trecut în veșnicie.

S-a vorbit și se va vorbi mult despre autorul a peste 100 de volume cu caracter monografic, istoriografic și de critică muzicală, cel care a pus bazele lexicografiei muzicale moderne în România, despre creatorul de școală care a ridicat prima generație profesionistă de muzicologi și critici muzicali români din secolul XX, despre pasionatul cercetător al biografiei și creației lui George Enescu, volumele dedicate muzicianului fiind unele dintre cele mai însemnate repere bibliografice enesciene.

„Patriarhul muzicologiei românești”, cum a fost numit de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut ca un erudit cercetător, devotat ştiinţei şi culturii române, riguros şi tenace, întotdeauna binevoitor şi foarte modest.

Atmosfera aparte, puternic impregnată de spiritul enescian, pe care a creat-o Viorel Cosma ne învăluie constant, iar ținuta lui impecabilă, dăruirea și bucuria cu care ne făcea părtași descoperirilor sale ne sunt modele, repere.
Ne vom aduce întotdeauna aminte cu reverență de Maestru, căruia îi trimitem spre Înalt mesajul nostru de recunoștință și iubire.

Ceremonia de omagiere a personalității maestrului VIOREL COSMA va avea loc marți, 14 august 2018, ora 18,00, în Aula Palatului Cantacuzino din București, Calea Victoriei 141, sector1.

Vor lua cuvântul prof.univ. dr. Nicolae Gheorghiță, secretar al UCMR, prof.univ.dr. Grigore Constantinescu, prof. univ.dr. preot Nicu Moldoveanu.

Evocările personalității și activității lui Viorel Cosma vor fi urmate de un program de muzică românească, în interpretarea pianistului Viniciu Moroianu și violoncelistul Dan Cavassi.

Sunt așteptați să ne fie alături toți cei care l-au cunoscut și iubit.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.