Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: inaugurarea Centrului de documentare și cercetare a culturii vizuale Mihai Oroveanu, Muzeul Național de Artă Contemporană

6 decembrie, 2017 @ 19:00 - 21:00 EET

/RO: Muzeul Național de Artă Contemporană are plăcerea să anunțe inaugurarea Centrului de documentare și cercetare a culturii vizuale Mihai Oroveanu, un spațiu public destinat specialiștilor, dar și publicului larg interesat de fondul de documentare al muzeului.

Miercuri, 6 decembrie, ora 19:00, vă învităm la deschiderea oficială a centrului care onorează amintirea lui Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf, curator și fost director al MNAC, în compania foștilor săi prieteni și colegi, precum și a membrilor Consiliului Științific al muzeului.

Cu această ocazie se va deschide și expozița foto-documentară Vitrină. Practici ale memoriei și reconstrucției în cinci muzee românești, o colaborare între MNAC, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național al Literaturii, Muzeul Țăranului Român și Muzeul Municipiului București, inițiată de cercetătorul în rezidență al MNAC Luca Zordan.

Biblioteca centrului poate fi consultată gratuit și conține aproximativ 6.000 de volume (cărți și cataloage) acoperind domenii precum istoria și teoria artei, artă contemporană românească și internațională, fotografie, piața de artă, arhitectură, design, istorie, sociologie, literatură, precum și circa 600 de numere dintre cele mai importante periodice având ca tematică arta contemporană.
Spațiu multifuncțional, centrul va găzdui discuții, ateliere, lecturi publice, lansări de carte sau mici expoziții și își dorește să fie un loc de întâlnire și un posibil început al unei comunități de cercetare a patrimoniului MNAC-ului.

PROGRAM DE VIZITARE:
luni – vineri, 12:00-18:00

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
Mai multe detalii pe: http://www.mnac.ro/vizitand-mnac.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.