Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Începând cu 5 august 2021, vă invităm să vizitați expoziţia „DONAȚII RECENTE. HĂRȚI ȘI PLANURI ALE REGIUNILOR ROMÂNEȘTI” la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (5 august – 19 septembrie 2021)

5 August, 2021 - 19 September, 2021

Începând cu 5 august 2021, vă invităm să vizitați expoziţia „DONAȚII RECENTE. HĂRȚI ȘI PLANURI ALE REGIUNILOR ROMÂNEȘTI” la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.
Expoziţia aduce în atenția publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alăturat colecției muzeului în ultimii ani: „Donația Ruxandra Bratu”, „Donația Zaharia Gheorghe”, „Donația arh. Lucia Stoica – din colecția botanist Zach. C. Panțu” și „Donația Vasile Ștefănescu”.
Le mulțumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar și, deci, cu atât mai lăudabil și încurajator. În acest fel, lucrările și obiectele donate au devenit accesibile unui public variat și numeros, nu doar cercetătorilor și specialiștilor.
📌Expunerea își propune să aducă în fața publicului hărți și planuri ale regiunilor românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.
📌 Tematicile sunt dintre cele mai diverse: de la o hartă hidrografică a Deltei Dunării, la o hartă a căilor ferate, hărți militare, hărți topografice și mai multe hărți „pentru uzul școalelor”.
📌Expunerea este completată de o serie de obiecte ce au aparținut cartografului Vasile Ștefănescu (1914 – 1976): instrumente de lucru, documente, fotografii; toate acestea prezintă publicului aspecte neștiute ale meseriei de cartograf.
Pentru organizarea expoziției au colaborat: Elena Păunoiu-Călugăru (conservator), Despina Hașegan (Șef Birou Patrimoniu), Ioana Zamfir (muzeograf).
✯✯✯
Expoziţia este deschisă în perioada 5 august – 19 septembrie 2021, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.
Preț bilet expoziție: 5 lei biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari, 1 leu biletul pentru elevi și studenți.
✯✯✯
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
5 August, 2021
End:
19 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.